Tuo ihmeellinen Risiiniöljy!

Paula Sagulin: Olin niin tohkeissani, kun opin risiiniöljyn käytöstä jopa ongelmiin, mihin on käytetty tavallisesti kirurgin veistä. Ajattelin heti, että kunpa kaikki tietäisivät tästäkin upeasta itsehoitomahdollisuudesta.

Ja itse asiaan…

 

Risiiniöljy tehdään ricinus communis kasvin siemenistä puristettavasta öljystä. Sitä on käytetty tuhansia vuosia terveydenhoitoon monissa kulttuureissa, myös kiinalaisessa lääketieteessä.

 

Kiinalaisen lääketieteen mukaan risiiniöljy liikuttaa verta ja muita nesteitä sekä hoitaa tulehdusta. Kiinalaisen lääketieteen mukaan risiiniöljy tukee maksan toimintaa.

 

Meillä on pilvin pimein vaivoja, joihin auttaa verenkierron vilkastaminen ongelma- alueella. Kun veri liikkuu, happi ja hiilidioksidi liikkuvat, samoin tekevät ravinteet ja aineenvaihdunnan jätteet. Kipu onkin yleinen merkki veren huonosta liikkeestä.

 

Tulehduksia on isompia ja pienempiä, jolloin risiiniöljy voi olla tukemassa paranemista. On tulehduksia aknesta hiljaiseen tulehdukseen.

 

Ja mihinkäs kaikkeen se maksan toiminta vaikuttikaan? Silmiin, limakalvoihin, lihasten toimintaan, hermoston toimintaan, liikkeeseen koko kehossa. Ihon verinahka liittyy maksan toimintaan, eli kaikki iho ongelmat, jotka menevät yhtään syvemmälle ihoon, liittyvät maksaan.

 

Maksa on tunteiden koti, ärsytys ja viha ovat maksan tunteita. Heräily klo 1–3 välillä liittyy maksaan.

 

Silmissä voi olla kaihi, sekin liittyy maksaan. Risiiniöljyä tippa luomelle illalla, imeytyy yön aikana syvemmälle. Moni on kertonut poistaneensa kaihensa hoidolla.

 

Ovatpa monet poistaneet luomia, syyliä ja rasvapattejakin risiiniöljyllä. Pienille alueille öljy on usein kätevintä sivellä sormin. Rinnan hyvänlaatuisiin patteihin voi laittaa risiiniöljyä liivinsuojukseen.

 

Jos risiiniöljyllä haluaa hoitaa suurempaa aluetta, esimerkiksi vatsaa, maksaa, munuaisia, kipeää polvea tai ärtynyttä emännänkyhmyä, silloin se käy kätevimmin risiiniöljykääreen avulla. Risiiniöljy kulkeutuu syvälle ihon pinnan alle ja kun öljyä on laitettu reilusti paksuun kääreeseen, imee iho sitä yön aikana moninkertaisesti verrattuna pelkkään iltaisin alueen sivelyyn öljyllä.

 

Lisääntymiselinten ongelmiin risiiniöljyä on käytetty niin kuukautiskivuissa, lapsettomuudessa, kystissa ja muissa ylimäärisissä kasvustoissa.

 

Risiiniöljyä kannattaa ensin testata pienelle ihoalueelle, allergian varalta.

 

Raskaana olevan ei tule käyttää risiiniöljyä keskenmenoriskin vuoksi.

 

Sitten vain miettimään mikä oma vaiva liittyy maksan energiaan, puutteelliseen verenkiertoon tai tulehdukseen.

 

Risiiniöljyn käytössä tulee olla pitkäjänteinen, kyseessä on aina viikkojen, jopa muutaman kuukauden hoitojakso.

 

Kääreen käytössä ohjeistetaan käyttämään käärettä 3–5 yötä viikossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *