Homeopaattiset täsmäaineet allergioiden hoitoon

Sunnuntai, homeopaatti Daniela Salomaa
Homeopaattiset täsmäaineet allergiaoireiden hoitoon
ALLIUM CEPA
Punasipulista tehty Allium cepa on yleinen ja tunnettu homeopaattinen lääkeaine, joka auttaa suurinta osaa siitepölyallergioista kärsiviä. Oireet keskittyvät NENÄÄN. Voimakasta aivastelua. Nenän polttelu, runsas kirvelevä vetinen nuha, joka aiheuttaa ärsytystä sieraimiin ja nenänalusen iholle. Silmät kutisevat, kirvelevät ja vuotavat runsaasti, mutta erite ei ärsytä. Kurkun karheus ja käheys, kutiseva yskä.
Allergiaoireiden helpottamisen lisäksi Allium cepaa käytetään myös flunssaoireiden helpottamiseen, joihin liittyy yllämainittuja oireita. Ts. sillä ei ole merkitystä, onko oireiden syynä flunssa tai allerginen reaktio, ainetta voi kokeilla mikäli oireet sopivat Allium Cepan oirekuvaan.
EUPHRASIA OFFICINALIS
Silmäruohokasvista valmistettu aine. Oireet keskittyvät SILMIIN. Runsas kirvelevä kyynelvuoto, vetinen tai paksu. Silmien kirvely, polttelu ja hiekan tunne silmissä. Räpyteltävä silmiä. Luomien kirvely, kutina ja turvotus, umpeen muurautumista aamulla. Päänsärkyä ja valonarkuutta kirkkaalle valolle. Aivastelua ja nenänvuotoa, mutta erite ei polta. Kurkun kutina. Oireet pahenevat ulkona tuulessa ja iltaisin. Silmien huuhtelu haalealla vedellä helpottaa oireita. Sopii kaikenlaisiin silmätulehduksiin, myös allergisiin astmaoireisiin.
Euphrasiaa eli Silmäruohoa käytetään myös ulkoisesti silmätippoina, esim. Vogelin tipat (ei potensoituna) tai Weledan silmätipoissa (matalassa D3 potenssissa) allergisten oireiden lisäksi myös muista syistä oleviin silmäoireisiin.
APIS
Turvonneet tai punoittavat silmäluomet. Silmän sidekalvon punoitus ja turvotus. Polttavat ja pistävät kivut. Kuumat kyyneleet. Allergiset iho-oireet, joissa punoitusta, polttelua ja turvotusta. ”Kuin ampiaisenpiston jäljltä”. ”Nokkosrokko” eli urticaria. Oireita pahentaa lämpö, helpottaa kylmä. Lisäksi Apis on tunnettu homeopaattinen aine mm. ampiaisenpistosta tai muusta allergeenista aiheutuviin voimakkaisiin allergisiin reaktioihin.
ARSENICUM ALBUM
Vetinen ihoa ärsyttävä nuha, silti nenä tukossa. Polttoa nenässä, kurkussa, silmissä, luomien reunassa, rinnassa jne. Polttavat eritteet nenästä ja silmistä. Olo polttavista oireista huolimatta viluinen ja todella uupunut. Oireet pahimmillaan keskiyön jälkeen, esim. astmaoireet, yskä ja hengitysongelmat. Oireita pahentaa kylmä ja kostea ilma, helpottaa lämpö ja lämpimät juomat. Tyypillistä oireiden yhteydessä on tuskainen levottomuus.
PULSATILLA
Nenän ja poskionteloiden tukkoisuus ja paineen tunne, usein toispuolinen. Nenän ja silmien eritteet ovat paksuja ja keltavihreitä. Silmien punoitusta, kutinaa ja rähmimistä. Silmäluomet voi muurautua umpeen. Olo on surkea ja kyynelehtivä, paranee huomiosta ja lohduttelusta. Oireet pahemmat lämpimissä sisätiloissa, paremmat raittiissa ilmassa.
SABADILLA
Itsepintainen aivastelu. Kutina nenässä ja kitalaessa. Tukkoisuus, hengittäminen nenän kautta on ankalaa. Kirkas nuha, joka voi muuttua paksummaksi. Poskionteloiden särky. Kasvojen kuumotus. Kyynelvuotoa ulkona. Punaiset silmäluomet. Voimakkaat tuoksut, heinät ja kylmä ilma pahentavat oireita. Olo on viluinen, oireita helpottaa lämpimät juomat ja ruuat. Myös apua ”heinäastmaan”.
SANGUINARIA
Kesäkuun ”ruusunuha”, kaikki tuoksut jopa niiden ajattelukin pahentavat oireita. Polttavaa kuivuutta nenässä ja kurkussa. Käheyttä rinnassa, astmaoireita. Nuhaa. Kämmenten ja jalkapohjien polttelua.
ARUNDO
Kutinaa joka puolella. Silmien ja korvien polttelu ja kutina. Ärsyttävä kutina kitalaessa, kurkussa ja nenässä.
ARUM TRIPHYLLUM
Itsepintainen pistelevä ja nipistelevä tunne tai kutina syvällä sieraimissa. Kova nuha, erite kirvelevä ja ihoa ärsyttävä. (vrt. Allium cepa, Arsenicum). Nenä on tukossa (vasen puoli erityisesti). Käheyttä. Aivastelua erityisesti öisin. Huulet kuivat ja halkeilevat.
WYETHIA
Etenkin nenän takaosan, kitalaen ja kurkun oireisiin, joihin liittyy kuivuuden tunnetta ja voimakasta kutinaa. Kuivaa vinkuvaa yskää.
GELSEMIUM
Voimakas väsymys allergiaoireiden yhteydessä, koko keho tuntuu raskaalta. Silmäluomet raskaat. Aamuaivastelut ja nenän kutinaa. Vetinen, kitkerää nuha, ”kuin lämmintä vettä”. Silti tukkoinen olo nenässä. Olo flunssainen, vilu ja nihkeä kuumuus vaihtelee. Oireita pahentaa lämmin kostea ilma, auringonpaiste ja liikkuminen. Lepo helpottaa.
NUX VOMICA
Ärtyisyyttä, kireyttä allergiaoireiden yhteydessä. Uuvuttava aivastelu, silmät ja nenänseutu ärtyneet. Kasvojen kuumotusta. Nenä tukossa erityisesti öisin, olo ulkoilmassa helpompi. Ärsyttävä kutina syvällä kurkunpäässä ja henkitorvessa, joka pistää yskimään. Olo viluinen.
HISTAMINUM
Harkitse tätä ainetta jos mikään muista aineista ei tunnu sopivan oireisiisi tai tunnu helpottavan. Histamiinista tehty homeopaattinen aine. Tämä voi sopia myös histamiini intoleranssioireiden hoitoon.
Vinkkejä homeopaattisten aineiden hoitoon löydät sivuiltani
Daniela Salomaa
Diplomihomeopaatti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *